Vor fi organizate activităţi recreative atât pentru elevii din mediul urban, cât şi pentru cei de la sate.
Începând din 1 august, elevii din învăţământul preuniversitar nemţean pot participa la prima ediţie a Școlii de vară “Zece lecţii pentru viaţă”. Proiectul Școala de vară “Zece lecţii pentru viaţă” este iniţiat de Inspectoratul Școlar Judeţean (ISJ) Neamţ. “Acest proiect constă în crearea unor condiţii în care copiii să poată socializa, să poată desfăşura activităţi recreative şi să promoveze valorile voluntariatului”, a spus profesoara Maria Ghiniţă, inspector şcolar pentru proiecte educaţionale europene, din cadrul ISJ Neamţ.
În prima etapă, fiecare unitate de învăţământ care doreşte să organizeze o “Școală de vară” va analiza posibilitatea organizării şi dezvoltării proiectului. “În vederea desfăşurării activităţilor, se vor organiza comitete formate din cadre didactice, voluntari şi animatori, pentru implementarea activităţilor în baza unui regulament şi a unui program de activităţi adecvat nivelului de învăţământ. În fiecare zi se va desfăşura câte o lecţie în care elevii se vor implica direct în activităţi, aducându-şi contribuţia atât la organizarea lecţiei, cât şi la desfăşurarea acesteia. Practic, lecţiile vor merge de la copii spre profesori, şi nu invers, cum se întâmplă la orele de curs”, a spus inspectorul şcolar Maria Ghiniţă.
Elevii din învăţământul primar vor discuta cu dascălii lor despre o zi din viaţa lor, despre arta de a face daruri, despre cum să-şi păstreze mintea sănătoasă şi sufletul curat, în timp ce copiii din ciclul gimnazial vor aborda teme precum prietenia şi modelul în viaţă sau valorile cu care ne mândrim. Liceenii vor fi reporteri pentru o zi, vor învăţa să fie întreprinzători şi voluntari de vacanţă şi vor discuta cu dascălii lor despre cariera profesională. “Vrem să facem campanie pentru colectarea unor fondu