- ”Am început sã scriu o carte despre 1989 pentru cã România a intrat într-un alt con de umbrã, într-o altã cutie neagrã, complet izolatã de comunitatea internationalã, si de Statele Unite si de Europa… Motivele sunt stranii…” – prof.dr. Larry Watts, istoric.
- ”A fost mâna sovieticã, fãrã discutii! Vin turistii sovietici începând cu septembrie 1989 si în aprilie, mai rãmãseserã vreo 30.000 din care, zice dl. Petre Roman, cã doar jumãtate erau turisti.
Pãi si cealaltã jumãtate, adicã 15.000?? Si ãstia se retrag în octombrie 1990. Unde au stat? Nu puteau sã stea prin hoteluri ! Au avut niste unitãti foarte bine pãzite, protejate informativ, unde au fost hrãniti, unde au stat. Uitati-vã la capii armatei…” – Cristian Troncotã, istoric, specialist în servicii secrete.
Istoricul american Larry Watts este considerat de unii adevãratul ambasador al Americii în România, de altii – cã ar vrea sã reabiliteze comunismul, iar altii spun cã e un tip incomod pentru marile puteri în sensul cã le devoaleazã metodele de lucru.
În pregãtirea cãrtii sale despre România, Larry Watts a spus cã nu întelege de ce România este pãstratã într-un con de umbrã de comunitatea internationalã, respectiv Statele Unite ale Americii si Europa. Scoaterea la suprafatã, de cãtre Watts, a unor documente înfãtisând România ca un jucãtor autonom si de fortã în politica internationalã, îi deranjeazã pe unii. Adevãrurile dureroase spuse rãspicat pe documente si fapte, pentru prima datã, despre relatiile sovieto-române, te fac sã te întrebi, si nu numai noi, simpli români, cum de mai existãm ca natiune în ciuda a tot ce ne-au fãcut?
Conform Editurii RAO, Larry Watts a fost consultant al Corporatiei RAND la momentul
revolutiei, a cãlãtorit în Europa de Est si în URSS înainte de 1989. Vorbeste limba românã. Dupã 1989, a asistat oficial din România la infiintarea Colegiului Nat