Liderul sindical Ion Rădoi reclamă blocarea negocierilor privind noul contract colectiv de muncă a angajațiilor de la Metrou, în condiţiile în care ei au cerut actualizarea salariilor cu rata inflaţiei şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, în timp ce sindicatele de la RATB atrag atenţia asupra faptului că peste 3.500 de oameni ar trebui daţi afară pentru ca societatea să poată funcţiona până la finele anului, cu bugetul alocat. Liderul sindical Ion Rădoi a devenit lider atât a marea majoritate a angajaților de la Metrou, cât și a celor de la RATB. Sursa: VLAD STĂNESCU
Metroul bucureştean ar putea declanşa în maximum o lună greva generală, la care s-ar putea alătura şi sindicaliştii de la Regia Autonomă de Transport Bucureşti, au anunţat, joi, liderii celor două societăţi, Ion Rădoi şi Vasile Petrariu.
"La data de 31 martie 2013, a expirat vechiul contract colectiv de muncă. De atunci şi până în prezent, am făcut demersurile necesare pentru a încheia un nou contract. Cu excepţia prevederilor care sunt pur formale, sindicatele au solicitat recuperarea indicelui de inflaţie, care este în jur de 4%. Nu am găsit înţelegere pentru a rezolva această situaţie. Bineînţeles că ne-am consultat cu Consiliul General şi cu cei care sunt abilitaţi, conform statutului, ca să hotărâm ce facem'', a declarat liderul sindical de la Metrou, Ion Rădoi, potrivit Agerpres.
El a explicat că, în ultimii cinci ani, la Metrorex, fondul de salarii a fost blocat, respectiv din 2008 şi până în prezent, şi nu numai că nu s-au făcut majorări de salarii, ci s-a şi renunţat la al 13-lea salariu, la prima de Paşte şi la cea de Crăciun, care erau cuprinse în contractul colectiv de muncă.
Acesta a subliniat că este greu de spus când se va declanşa greva de avertisment, care este de două ore, întrucât abia luni are loc concilierea.
"Nu pot să vă spun în câte z