Unul dintre cele 8 sedii regionale ale Direcţiei Antifraudă va fi la Alexandria. Din nefericire, însă, acesta nu este motiv de mândrie, deoarece localităţile în care se vor constitui sediile Direcţiei sunt zone care reprezintă riscuri ridicate de evaziune fiscală. S-a luat în calcul, totuşi, şi faptul că Teleormanul este zonă limitrofă a frontierei de stat a României, iar Alexandria este reşedinţa judeţului.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală se reorganizează. Concret, cea mai importantă modificare este reprezentată de înfiinţarea unei structuri antifraudă fiscală în cadrul ANAF, cu atribuţii sporite.
Sediile structurii regionale Antifraudă au fost stabilite în Alexandria, Bucureşti, Constanţa, Suceava, Târgu Jiu, Deva, Oradea şi Sibiu. Criteriile pe baza cărora cele 8 localităţi au fost desemnate sedii ale Direcţiei Antifraudă nu sunt tocmai motiv de mândrie.Ele reprezintă, de fapt, zone cu riscuri ridicate de evaziune fiscală.
Totuşi, Alexandria a fost aleasă şi datorită faptului că se află în proximitatea graniţei de sud a României şi este aproape de judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti, cele mai bogate zone ale ţării, în care se desfăşoară o puternică activitate comercială.
Introducerea componentei antifraudă la Alexandria nu presupune, însă, şi crearea de noi locuri de muncă, deoarece funcţionarea acesteia se va desfăşura în limita numărului de posturi ocupate în prezent.
Restructurarea ANAF reprezintă o precondiţie pentru implementarea „Proiectului de modernizare a administraţiei fiscale”, proiect pentru care s-a semnat un acord de împrumut cu Banca Mondiala in valoare de 70 de milioane de euro in data de 8 mai 2013.
Pe aceeaşi temă:
Garda Financiară se va desfiinţa. În locul ei va funcţiona Direcţia Antifraudă
Dacă va fi numit şef în cadrul DNA, Dumitrescu vrea ca procurorii direcţiei să fie scutiţi de an