In aceasta saptamana, Scoala Gimnaziala Cicirlau organizeaza cursuri recreative pentru copiii din clasele I-IV ai localitații in cadrul proiectului instructiv- educativ „Scoala de vara”. Este un proiect care tine cont de specificul local al comunitatii, care se regaseste in profilul elevului scolii noastre, bazandu-ne pe entuziasmul curiozitatii caracteristic varstei scolarilor mici. Luand in considerare propunerile si asteptarile formulate de copii, am propus, prin acest proiect, activitati care sa-i tina aproape de scoala, sa le ofere o alternativa valoroasa in petrecerea placuta si instructiva a vacantei, nu doar pe parcursul timpului petrecut in cadrul proiectului ci, mai ales, pentru cel petrecut mai apoi acasa, cu grupul de prieteni, colegi, vecini, rude sau chiar individual.
Dincolo de toate acestea, trebuie sa accentuam esenta proiectului – socializarea, prin adaptare la celalalt, prin respectarea regulilor de grup. Copiii invata sa descopere impreuna, sa comunice, sa se organizeze, sa respecte reguli, sa avanseze propuneri, sa aiba incredere in sine si, mai ales, sa se bucure impreuna. Experientele de grup incheaga prietenii, darama barierele prejudecatilor, dau nastere la solidaritati si adaptari la situatii sociale in miniatura.
Prin acest proiect scoala va deveni un altfel de loc pentru o altfel de invatare in aceasta perioada. Va fi o noua experienta din viata de scolar. Si va fi una placuta!
Scoala de Vara se doreste, in primul rand, o modalitate de a oferi copiilor o alternativa atractiva pentru petrecerea unei perioade din vacanta de vara. Acesta este impactul pe termen scurt si imediat. Colateral, acest proiect prevede si impact pe termen lung: copiii invata jocuri instructiv-recreative la scoala, jocuri pe care, mai apoi, le pot organiza singuri. Odata ce si-au insusit abilitatea de a se organiza singuri pentru u