În rãzboiul zgomotos dintre Timisoara si Deva, relatat si de Cronica VJ din 21 iulie, pentru sediul regional al Directiei regionale a Administatiei Financiare, a pierdut Deva desi proiectul de hotãrâre se afla deja în mapa Guvernului. Bãtãiosi pânã în ultima clipã, timisorenii au rãsturnat situatia. Deva a primit totusi sediul Durectiei regionale Antifraudã, la fel ca Gorjul premierului Ponta.
Din rãzboiul pentru sediul Administratiei Fiscale regionale dintre Timisoara si Deva, o bãtãlie a câstigat-o Timisoara prin tenacitate si unitate. Desi vicepremierul Liviu Dragnea spunea cã nu are de gând sã devalizeze celelalte capitale de judet dintr-o viitoare regiune, doar pentru cã localitãtile stabilite ca fiind resedinte regionale sunt puternice economic si astfel sã pretindã totul, în defavoarea judetelor. Si cum Timisoara, e Timisoara, a luptat pânã la capãt desi proiectul hotãrârii de guvern exista, gata redactat în mapa pentru sedinta de Guvern din 24 iulie, a rãsturnat situatia în favoarea sa si a câstigat. A fãcut greve, a iesit în stradã cu sindicate, salariati ai finantelor publice, primar si primãrie etc., toti timisorenii au stiut ce vor si au ajuns pânã la Bucuresti pentru a-si sustine cauza si au reusit.
Ponderea economicã a contat, deci tot Banat-i fruncea
Astfel, Guvernul a aprobat ca sediile directiilor finantelor publice regionale sã fie la Cluj, Brasov, Timisoara, Craiova, Iasi, Galati, Ploiesti si Bucuresti. ”A fost o discutie destul de aprinsã în media si în teritoriu, decizia a fost adoptatã astãzi si toate cele opt sedii ale Directiilor Finantelor Publice regionale si antifraudã au fost aprobate astãzi. Principiul a fost acela ca Administratia Fiscalã Regionalã sã fie în cel mai mare oras, care are cel mai mare numãr de contribuabili si, sper sã nu gresesc, cred cã este vorba despre: Cluj, Brasov, Timisoara, Craiova, Iasi, Ploies