Creşterea nesatisfăcătoare a economiei Rusiei a fost cauzată parţial de faptul că Guvernul nu a reuşit să îmbunătăţească competitivitatea economiei, a declarat premierul Dmitri Medvedev, transmite Xinhua.
'În primul semestru al anului, ritmul (creşterii economice) a încetinit. Cifrele nu sunt liniştitoare. Un astfel de ritm de creştere nu este suficient', a afirmat Medvedev la o întâlnire a Executivului.
Prim-ministrul critică Guvernul pentru eşecul înregistrat în creşterea competitivităţii economice.
Economia Rusiei a rămas puternic dependentă de preţurile artificial ridicate ale materiilor prime şi a suferit din cauza tehnologiei învechite, a birocraţiei, a infrastructurii de transport slab dezvoltate şi a altor factori, a explicat oficialul rus.
'Nu sunt schimbări importante în bine', a adăugat Medvedev.
Aceasta a explicat că au existat atât motive interne, cât şi externe care au cauzat încetinirea, activitatea slabă de investiţii fiind principalul factor care a stopat o creştere mai rapidă a economiei.
Şi preşedintele Vladimir Putin afirma anul acesta că avansul economiei Rusiei ar trebui să se concentreze în principal pe creşterea productivităţii, a investiţiilor şi pe stimularea inovaţiei.
Produsul Intern Brut al Rusiei a crescut cu 1,9% în trimestrul doi din 2013, comparativ cu perioada similară din 2012, după un avans de 1,6% în primele trei luni din acest an, a anunţat recent adjunctul ministrului Economiei, Andrei Klepach.
De asemenea, Andrei Klepach a anunţat că Produsul Intern Brut al Rusiei a crescut cu 1,7% în primele şase luni din acest an, comparativ cu primul semestru din 2012.
Rusia este cel mai mare producător mondial de energie iar exporturile de materii prime şi hidrocarburi asigură jumătate din veniturile la bugetul federal.
@