Peste 2.500 de angajaţi din CFR au protestat joi dimineaţă în Capitală, nemulţumiţi de privatizarea CFR Marfă şi de disponibilizările anunţate de Guvern. Protestatarii au plecat în marş de la Ministerul Transporturilor spre sediul Executivului, unde au manifestat, fără incidente, până la ora 12.30.
Protestatarii au plecat, în jurul orei 11.00, de la Ministerul Transporturilor spre Piaţa Victoriei, încadraţi de cordoane de jandarmi, pe traseul marşului nefiind înregistrate incidente. Protestatarii au pichetat sediul Guvernului aproximativ 45 de minute, scandând "Hoţii", "La puşcărie", şi "Unitate".
O delegaţie a protestatarilor a fost invitată la discuţii, liderul sindicaliştilor, Iulian Măntescu, spunând, înainte de intrarea în sediul Guvernului, că se ia în calcul inclusiv declanşarea grevei generale. Potrivit lui Măntescu, delegaţia sindicaliştilor a discutat cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pană, cu doi secretari de stat şi cu un consilier al premierului, însă întâlnirea s-a finalizat doar cu promisiuni, una dintre acestea fiind că la rectificarea bugetară se va încerca găsirea de fonduri pentru revendicările angajaţilor din CFR, informează Mediafax.
Sindicaliştii cer ca salariile pentru angajaţii de la CFR să fie de cel puţin 500 de euro, precizând că dacă sunt bani pentru salarii foarte mari acordate "generalilor şi coloneilor", ar trebui să se găsească resurse şi pentru ei. Ei au solicitat reducerea numărului de disponibilizări vehiculate, respectiv aproximativ 4.000 de persoane, acordarea de subvenţii pentru CFR, precum şi alocarea de bani pentru investiţii.
Protestatarii au spus că, dacă din 2007 până în 2008, în CFR Marfă erau 240.000 de angajaţi, acum mai sunt doar 51.000 de angajaţi, care răspund de 11.000 de kilometri de cale ferată. Sindicaliştii au mai spus că vor să declanşeze greva generală şi cer demisia Execu