ROSALIND FRANKLIN, biofiziciana britanică rămasă în istorie datorită cercetărilor sale care au contribuit la descoperirea structurii ADN-ului, este omagiată de Google, joi, 93 de ani de la naştere.
Noul logo al Google pentru ROSALIND FRANKLIN este reprezentat sub forma unei animaţii. A doua literă "o" din logoul Google prezintă imaginea cercetătoarei britanice, în timp ce litera "l" a fost înlocuită cu imaginea structurii ADN-ului.
ROSALIND FRANKLIN s-a născut la Londra în 25 iulie 1920. Prin cercetările sale, ROSALIND FRANKLIN a avut contribuţii esenţiale la înţelegerea structurilor moleculare ale ARN-ului (acidul ribonucleic), virusurilor, cărbunelui şi grafitului, potrivit guardian.co.uk.
ROSALIND FRANKLIN este însă cunoscută mai ales ca fiind "femeia care nu a primit premiul Nobel pentru contribuţia sa la descoperirea structurii ADN-ului". În perioada în care a cercetat structura ADN-ului, ROSALIND FRANKLIN a lucrat la King's College din Londra, sub îndrumarea lui Maurice Wilkins.
Conform relatărilor, acesta ar fi folosit descoperirile făcute de ROSALIND FRANKLIN, fără ca aceasta să ştie, şi le-a arătat prietenilor lui, Francis Crick şi James Watson, care la rândul lor încercau să descopere structura ADN-ului.
Wilkins, Crick şi Watson au fost recompensaţi cu premiul Nobel în 1962. Ulterior, Crick a recunoscut că cei trei au folosit imaginile realizate de ROSALIND FRANKLIN, pentru a-şi formula, în 1953, ipoteza lor cu privire la structura ADN.
ROSALIND FRANKLIN a decedat în urma unui cancer ovarian, pe 16 aprilie 1958, la vârsta de 37 de ani.
Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.
ROSALIND FRANKLIN, biofiziciana britanică rămasă în istorie datorită cercetărilor sale care au contribuit la descoperirea structurii ADN-ului, est