Pro TV a instiintat CNA ca intentioneaza sa iasa din grila must-carry. Societatile de cablu trebuie sa ceara astfel acordul Pro TV si sa plateasca pentru a putea retransmite postul catre abonati.
Este o premiera in existenta de aproape 18 ani a postului fondat de Adrian Sarbu.
“Va rugam sa dispuneti comunicarea publica a renuntarii la regimul must carry pentru serviciul de programe”, spune Pro TV in adresa catre CNA, citata de paginademedia.ro.
“Decizia noastra este motivata de faptul ca Pro TV se afla intr-un proces de modificare a strategiei de distributie in vederea trecerii la transmisia digital terestra si implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel national dupa un concept care ne va ajuta sa minimalizam impactul digitalizarii asupra business-ului”, se arata in justificarea postului de televiziune.
Pro TV era in capul listei posturilor must carry libere la retransmisie, avand cea mai mare audienta medie.
Central European Media Enterprises (CME), compania care opereaza canalele Pro TV, a inregistrat anul trecut, din operatiunile din Romania, venituri de 134 milioane de dolari, in scadere cu 19% fata de 2011.
Pentru operatiunile din Romania, profitul operational inainte de depreciere si amortizare (OIBDA), inregistrat de CME, a fost in 2012 de 10,15 milioane de dolari, mai putin de jumatate fata de cel din anul anterior, adica 25,9 milioane de dolari.
”Rezultatele reflecta situatia dificila a pietei din 2012. Vremurile grele necesita actiuni indraznete: cresterea preturilor de publicitate si a tarifelor pentru cablu”, a declarat in februarie Adrian Sarbu, CEO si presedinte al CME.
Citeste si Frigul lui Sarbu. Si inghetul care o sa vina
Pro TV a instiintat CNA ca intentioneaza sa iasa din grila must-carry. Societatile de cablu trebuie sa ceara astfel ac