Suzeta este un articol iubit de aproape toţi bebeluşii. Un bebe îşi suge degeţelele pentru confortul sau emoşional. Este un gest natural şi extrem de important care îl ajută pe copil să se hrănească imediat ce vine pe lume.
Aşa se face că ca suzeta este un instrument comun oferit beluşilor pentru a le menţine starea de liniste şi confort.
Cele mai multe mămici apelează cu încredere la suzetă. Ele ştiu că uneori bebe nu vrea neapărat să mănânce. Aici intervine suzeta. Cât de utilă este aceasta pentru copii?
Avantaje
Un prim avantaj al suzetei poate fi dat chiar de rolul de liniştire pe care îl oferă bebeluşului. DAR... nu toţi copiii iubesc suzeta!
Folosite în timpul somnului, suzetele sunt associate, în studii, cu un risc scăzut de moarte subită la bebeluşii de până la 6 luni.
Există mămici care nu apelează la suzetă şi îşi lasă copilul să îşi sugă degetele. Acest obicei poate să dureze până la vârsta de 2 sau chiar 4 ani - degetul preferat al micuţului este tot timpul cu el!
Dezavantaje
Dacă vrei ca bebeluşul tău să aibă un program de masă regulat, o suzetă poate să intervină negative - poate să provoace confuzie cu privire la corecta semnificaţie a sânului.
Suzeta creează un obicei şi poate duce la dependenţă. Dacă micuţul tău este obişnuit să doarmă cu suzeta în gură iar aceasta îi cade în timpul nopţii, este de aşteptat ca cel mic să se trezească fără ea şi să înceapă să plângă.
Există şi alte metode de calmare a bebelusului: leagănat, plimbat, mângaiat, ţinut în braţe...
Spălaţi foarte des suzetele. Dezinfectaţi-le regulat prin fierbere în apă clocotită cu puţin oţet.
Suzetele folosite dupâ vârsta de 1 an au fost asociate cu un risc crescut de infecţii ale urechii medii.
Suzeta este un articol iubit de aproape toţi bebeluşii. Un bebe îşi suge degeţelele pentru confortul sau emoşional. Este un