Examenul de Bacalaureat de la sesiunea de toamnǎ va fi susținut de cǎtre absolvenți din Bucuresti doar în colegiile naţionale, renunțȃndu-se la organizarea acestuia ȋn liceele slabe.
Candidații au dreptul sǎ susțina examenul de bacalaureat, fǎrǎ taxǎ, de cel mult douǎ ori, prezentarile ulterioare la examen fiind condiționate de achitarea unor taxe. Candidații care au participat, dar nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile de bacalaureat organizate începând cu anul 2003, pot solicita recunoașterea unora dintre probele promovate în anii menționati, în conformitate cu prevederile prezentei metodologii.
La examenul de bacalaureat se pot înscrie atât candidatii din seria curentǎ, cât si cei din seriile anterioare, care nu au promovat examenul de bacalaureat. Elevii români care au studiat în strainatate se pot înscrie la examenul de bacalaureat numai dupa echivalarea studiilor și promovarea examenelor de diferențǎ stabilite de MECTS, prin Centrul National pentru Recunoașterea și Echivalarea Diplomelor.
Candidații proveniti din învatamântul particular autorizat sa functioneze provizoriu se înscriu la centrul de examen desemnat de comisia de bacalaureat judeteana/a municipiului Bucuresti. Candidații care au participat si au fost respinsi la sesiuni anterioare de bacalaureat organizate începând cu anul 2003 si care solicita recunoasterea unor probe promovate în aceste sesiuni, vor prezenta la înscriere si o adeverinta, eliberata de unitatea de învatamânt absolvita, din care sa reiasa rezultatele obtinute la examenul de bacalaureat în sesiunile mentionate.
Adeverinta va preciza, pentru fiecare sesiune, disciplina sustinuta si nota obtinuta la fiecare din probe. În cazul în care candidatul nu s-a prezentat la una/la mai multe probe sau a fost eliminat din examen, acest lucru va fi mentionat în adeverinta. Adeverinta va fi semnata de di