În zilele de 23 şi 24 iulie s-a desfăşurat o tabăra de iniţiere în turismul montan pentru elevi. Ideea aparţine montaniardului Vasile Şipoş.
După ce a organizat Turul României pe Creste, Vasile Şipoş şi-a dorit să facă ceva şi pentru tinerii din familii nevoiaşe. Din motive financiare, puţini dintre aceştia ajung la munte. Aşadar, cu toate că trăiesc într-un oraş montan, nu se pot bucura de beneficiile muntelui.
La tabără au participat 8 elevi din învăţământul gimnazial şi liceal. S-a parcurs traseul Vulcan - Cabana Vulcan - Vf. Straja şi retur. În cadrul acestei tabere, elevilor li s-a făcut o instruire în domeniul amplasării unei tabere montane de corturi, orientare cu harta şi busola şi citirea unor hărţi.
Milu Părău a fost cel care a asigurat corturile pentru cei mici, care nu şi-ar fi permis niciodată echipamentul montan.
„Credem că aşa se pot educa tinerii pentru a îndrăgi şi ocroti natura şi, totodată, aşa se formează viitorii montaniarzi. Nu vreau să par nostalgic, dar până în 1989 se organizau în şcoli acţiunile Asaltul Carpaţilor şi expediţiile Cutezătorii. De ce oare nu se poate organiza şi acum ceva asemănător, mai ales că aceste tabere montane implică cheltuieli minime, obţinându-se, în schimb, rezultate bune în privinţa educaţiei şi relaxării elevilor după un an şcolar. Sperăm să auzim că şi unităţile de învăţământ se vor organiza tabere montane pentru şcolari”, spune Vasile Şipoş.
În zilele de 23 şi 24 iulie s-a desfăşurat o tabăra de iniţiere în turismul montan pentru elevi. Ideea aparţine montaniardului Vasile Şipoş.
După ce a organizat Turul României pe Creste, Vasile Şipoş şi-a dorit să facă ceva şi pentru tinerii din familii nevoiaşe. Din motive financiare, puţini dintre aceştia ajung la munte. Aşadar, cu toate că trăiesc într-un oraş montan, nu se pot bucura de beneficiile munt