Comisarii de la Protecția Consumatorului au aplicat amenzi de peste 300.000 de lei administratorilor de spații de agrement estival din România
Dintre cele 450 de ștranduri piscine, bazine de inot, unități de închiriere a echipamentelor de agrement, parcuri de distracție, debarcadere etc verificate de comisarii de la Protecția Consumatorului, 76 de societăți au fost închise temporar din cauza neregulilor descoperite.
S-au aplicat 82 amenzi contravenționale în valoare totală de 311.700 lei și 172 avertismente. "Perioada concediilor și a vacanțelor este în toi. Cu toții ne dorim ca timpul petrecut alături de cei dragi să fie lipsit de neplăceri. Trebuie să ne asiguram că modul de petrecere a timpului liber să fie unul de calitate, să existe informațiile utile pentru echipamentele pe care le închiriem, atenționările și avertismentele în legătură cu folosirea acestora de către copii, tarifele să fie afișate, alte informații privind categoria de vârstă, greutate, înălțime și să ne asigurăm de siguranța și buna întreținere a echipamentelor”, a declarat Bogdan Cristian Nica, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).
Nereguli la piscine, bazine, stranduri
1. legalitatea functionarii
Alba - unitatea s-a deschis, desi nu primise rezultatele de la Directia de Sanatate Publica pentru probele de apa de imbaiere
Giurgiu – societatea nu a prezentat autorizatia sanitara de functionare pentru piscina descoperita.
Hunedoara - piscina nu avea autorizatie de functionare.
2. existenta listelor cu tarife si indicarea tarifelor in mod vizibil si intr-o forma neechivoca, usor de citit
Galati - nu erau afisate prețurile si tarifele practicate, nu erau afisate preturile pentru copii cu categoria de varsta peste sase ani.
Braila - erau afisate tarifele pent