Aproape 90 de miliarde de lei vechi, bani ce reprezintă valoarea materialelor de construcţie necesare pentru ridicarea a peste 40 de case la Dorohoi, după inundaţiile devastatoare din vara anului 2010, s-au dus pe apa sâmbetei, după ce anchetatorii nu au reuşit, timp de doi ani, să găsească vinovaţii pentru dispariţia materialelor trimise de Guvern.
Ba mai mult, cei trei angajaţi ai Primăriei Dorohoi pe numele cărora a început urmărirea penală în 2011, pentru neglijenţă în serviciu, au fost scoşi de sub urmărire, fiind consideraţi nevinovaţi.
Dispariţia materialelor de construcţie trimise de Guvern a fost sesizată în mai 2011 după o inventariere comandată de Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi. La scurt timp, la Poliţia Dorohoi a ajuns o sesizare din partea municipalităţii în care se arată că s-a constatat lipsa mai multor cantităţi de materiale, situaţie în care mai multe case nu mai puteau fi construite.
Printre materialele care lipseau se numărau şi 24 de tone de armătură de fier, 1.000 de metri cubi de cherestea, 3.000 de metri cubi de nisip, 12.500 de metri cubi de cărămidă sau cinci tone de var.
Poliţiştii anticipau la începutul anchetei că lipsa materialelor poate fi justificată prin numărul mic de angajaţi care trebuiau să gestioneze volumul imens de materiale, situaţie în care de multe ori aceştia se bazau pe documentele de transport întocmite de furnizori fără să le mai verifice.
Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a ziarului Monitorul de Botoşani.
Aproape 90 de miliarde de lei vechi, bani ce reprezintă valoarea materialelor de construcţie necesare pentru ridicarea a peste 40 de case la Dorohoi, după inundaţiile devastatoare din vara anului 2010, s-au dus pe apa sâmbetei, după ce anchetatorii nu au reuşit, timp de doi ani, să găsească vinovaţii pentru dispariţia materialelor trimise de Guvern. @