Trei rezervoare noi de stocare a apei, de 1.500 metri pătraţi, dar şi alte zece rezervoare modernizate şi o staţie de pompare a apei potabile, au fost date azi în folosinţă în Cluj-Napoca după investiţii de peste 32 milioane de lei.
Lucrările au fost finalizate azi, e vorba de implementarea celui de-al 18-lea contract din cel mai mare program de investiţii cu bani europeni din istoria Clujului, cel de reabilitare şi modernizare a reţelei de apă din Cluj şi Sălaj.
Contractul a cuprins trei categorii principale de lucrări - construirea a trei rezervoare noi de stocare a apei potabile (două de 500 de metri cubi şi unul de 1000 de metri cubi) care vor deservi principalele zone rezidenţiale nou apărute în ultimii ani în Cluj-Napoca (Făget, Palocsay şi Borhanci), două staţii noi de pompare a apei în Făget şi modernizarea a zece rezervoare de apă deja existente în Cluj-Napoca, cu capacităţi cuprinse între 300 şi 10.000 de mc, din şase locaţii din oraş, pe străzile Academiei, Rahova, Odobeşti, Alverna, Zorilor zona înaltă şi Zorilor zona superioară - şi respectiv reabilitarea staţiei de pompare a apei potabile din zona Borhanci.
O altă componentă importantă a contractului finalizat azi a reprezentat-o reabilitarea unei lungimi totale de opt kilometri a aducţiunii principale de apă cu diametrul de 1,4 metri ce pleacă de la staţia de tratare a apei Gilău spre Cluj-Napoca şi apoi spre restul sistemului zonal Cluj deservit de Compania de Apă SOMEŞ, respectiv municipiile Gherla şi Dej şi localităţile rurale situate pe acest aliniament.
Beneficiarii direcţi ai lucrărilor din acest contract sunt cei aproximativ 500.000 de locuitori ai sistemului zonal Cluj (Cluj-Napoca, Gherla, Dej şi ai localităţilor rurale deservite dintre Gilău şi Dej). Reabilitarea aducţiunilor va contribui în mod semnificativ la creşterea calităţii apei şi a serviciilor oferite consum