În prima sa apariție publică după ciocnirile violente în Piața Parlamentului, primul-ministru Plamen Oreșearski a respins ipoteza demisiei. El a declarat că guvernul său va exista pînă când va avea sprijin parlamentar.
„Democrația nu poate fi instaurată prin violență”, a avertizat profesorul de finanțe. El a declarat că există suficiente probe că violența în Piața Parlamentului a fost dinainte pregătită în scopul destabilizării situației politice.
Oreșearski a refuzat să comenteze decizia procurorului șef Sotir Țațarov de a fi anchetate acțiunile forțelor de ordine – criticată de unii lideri ai PSB.
Dezbaterile pe marginea actualizării bugetului au devenit prilej de atacuri politice reciproce. A avut loc un schimb de declarații în care ex-premierul Boiko Borisov a luat apărarea protestatarilor antiguvernamentali și a cerut alegeri anticipate imediate.
Adresându-se lui Oreșearski, liderul opoziției l-a sfătuit să-și mențină demnitatea și să demisioneze. Borisov și-a acuzat oponenții că plătesc un mic grup de protestatari care scandează zilnic insulte în fața vilei sale în cartierul rezidențial Bankia.
Răspunzând criticilor ex-premierului având ca tema colaborarea cu ultranaționaliștii din „Ataka”, liderul partidului turc Liutfi Mestan a amintit de aplauzele cu care Borisov și miniștrii săi, printre care Rosen Plevneliev – în acea vreme ministru al dezvoltării regionale, întămpinau timp de doi ani cuvântările xenofobe și antiturce din tribuna parlamentului ale liderului ultranaționalist Volen Siderov.
Președintele Partidului socialist Serghei Stanișev a spus că instabilitatea de astăzi își are rădăcinile în protestele antimonopol din februarie culminate cu demisia guvernului Borisov. În perioada guvernării precedente opoziția și mediile au fost suprimate, Bulgaria a căzut cu 50 de locuri în clasamentul reporterilor fără frontier