„Echipa monografică”
„Institutul de Cercetări Sociale a României, Regionala Cernăuţi, având ca preşedinte activ pe M.S. Carol II, a dispus trimiterea unei echipe monografice de 40 de membri pentru studierea şi aprofundarea problemelor celor mai vitale şi mai semnificative pentru viaţa materială şi spirituală a populaţiei din plasa Humorului. Echipa monografică a Institutului de Cercetări Sociale se va deplasa mai întâi în Valea Moldovei, cercetând oraşul Gura Humorului şi satele din jur. Datele culese vor fi redactate şi publicate în organul de publicitate al Institutului, constituind un izvor de documentare asupra realităţilor din plasă. Activitatea echipei va începe la 10 Iulie a.c.”.
„Suceava”, Anul I, nr. 50, Iulie 1939.
„Ziua Constructorului”
„Îi sărbătorim azi pe zidari, montori, instalatori, tîmplari, proiectanţi, pe toţi oamenii muncii de pe şantiere, omagiindu-le strădaniile şi împlinirile, dăruirea cu care au înălţat impunătoarele cetăţi industriale ale Sucevei, mii de apartamente, lăcaşuri ale culturii şi sănătăţii, impetuozitatea cu care au schimbat din temelii înfăţişarea acestor locuri. Mîndria constructorilor suceveni are, în contextul marilor înnoiri petrecute sub ochii fiecăruia dintre noi, un suport trainic, concret: importante capacităţi de producţie şi social-culturale puse în funcţiune la termen, stadii avansate la alte numeroase obiective aflate în execuţie, remarcabile progrese calitative”.
„Zori Noi”, Anul XXIII, nr. 6717, Suceava, Iulie 1969.
„Echipa monografică”
„Institutul de Cercetări Sociale a României, Regionala Cernăuţi, având ca preşedinte activ pe M.S. Carol II, a dispus trimiterea unei echipe monografice de 40 de membri pentru studierea şi aprofundarea problemelor celor mai vitale şi mai semnificative pentru viaţa materială şi spirituală a populaţiei din plasa Humorului. Echipa monograf