Vara, frigiderul sau combina frigorifică fac faţă cu greu temperaturilor în creştere din casă. Aşa că riscul de a te trezi cu alimente alterate şi cu nesuferitul miros în frigider creşte direct proporţional cu numărul gradelor de afară şi din casă. Ca să previi aceste neplăceri, aparatul are nevoie de îngrijiri speciale, de sezon.
Pentru ca alimentele să se păstreze perfect în frigider, chiar şi în zilele caniculare, trebuie să respecţi nişte paşi. 1. Nu îl supraîncărca
Depozitarea unei cantităţi mari de produse poate bloca fluxul de circulaţie a aerului, cel care păstrează alimentele reci. 2. Păstrează temperatura şi umiditatea optime
Conservarea alimentelor în condiţii optime se poate face doar păstrând o temperatură constantă, de aproximativ 4°C, şi un nivel adecvat de umiditate (70-85%) în interiorul frigiderului (modelele moderne sunt dotate cu dispozitiv de control al umidităţii). 3. Depozitează doar preparate reci
Dacă o să pui în frigider un vas cu mâncare fie ea doar călduţă, se va modifica temperatura şi se va produce condens. Urmarea: se schimbă gustul mâncării şi/ sau alimentele pot mucegăi. 4. Deschide uşa cât mai rar
Pentru că ţii în el şi produse care în sezonul rece mai stau şi pe balcon sau în cămară, umbli mai des la frigider. În special pentru băuturile reci - apă, bere etc. O idee bună ar fi să foloseşti pentru acestea fie un refrigerator mai mic, fie o geantă frigorifică de calitate. 5. Curăţă-l periodic
În perioadele caniculare, este indicat să cureţi tot interiorul aparatului din două în două săptămâni (nu trebuie să îl dezgheţi; dacă este un frigier no frost, frecvenţa acestei operaţii este stabilită clar în cartea tehnică). 6. Ţine-l într-un spaţiu bine aerisit
Locul în care stă frigiderul sau combina trebuie să fie unul aerisit şi cu o temperatură cât mai redusă: fiecare grad în plus conduce la o creştere a