La a doua etapă de repartizare computerizată pentru admiterea la liceu, desfăşurată joi, în judeţ doi elevi au avut de ales între aproape 900 de locuri în continuare libere la liceu.
Deşi după prima repartizare computerizată în vederea admiterii absolvenţilor de clasa a VIII-a la liceu 12 elevi au rămas pe dinafară, pentru că nu au avut suficiente opţiuni, pentru etapa a doua, joi, în judeţ au rămas să primească locuri doar doi. Ceilalţi au refuzat înscrierea, şansa lor rămânând prezentarea cu dosarul în mână, în toamnă, la una din şcolile care au locuri libere. Cei doi elevi au optat pentru profilul agricol la un liceu din Caracal, iar şansele să fie admişi sunt maxime.
Şi elevii care nu au susţinut examenul de evaluare, dar şi corigenţii care în perioada 19 – 21 august vor reuşi să obţină note de trecere şi să-şi încheie situaţia şcolară se pot înscrie în toamnă, pe locurile rămase, direct la unităţile de învăţământ. Locuri sunt berechet, 893 rămase după prima etapă de repartizare, în condiţiile în care în judeţ s-au numărat 315 elevi corigenţi şi repetenţi.
Veştile rele nu pe elevi îi vizează, ci pe şefii şi personalul unităţilor de învăţământ care şi-au propus formarea claselor şi s-au văzut cu planul ruinat. Într-o situaţie delicată este Colegiul Tehnic „Alexe Marin” Slatina, unde la mecanică au rămas neocupate 70 de locuri din cele 87 propuse, Liceul Tehnologic Drăgăneşti-Olt, cu 45 de locuri rămase (din 58), Liceul Tehnologic Vitomireşti – care la clasa de fabricarea produselor din lemn a rămas cu 26 de locuri neocupate (din 26), Colegiul Naţional Agricol „Carol I” – 47 locuri libere (din 58) la agricultură şi 24 (din 29) la mecanică etc.
Deşi la începutul anului şcolar încheiat numărul de elevi înmatriculaţi în clasa a VIII-a ar fi fost suficient pentru a acoperi întreaga ofertă a liceelor, la repartizare aproximativ 500 de