Peisajele de vis cu văi abrupte şi aer rece sunt principalele „arme“ ale judeţului Dâmboviţa atunci când vorbim despre turism. Adevărul vă prezintă în cadrul celei mai frumose campanii „Adevărul“ - „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“ un reportaj în cele mai frumoase locuri din judeţ.
În Dâmboviţa sunt declarate cinci rezervaţii rezervaţii naturale, iar una din ele este Parcul Natural Bucegi, cu platoul Padina. Acolo este locul preferat al iubitorilor de drumeţii şi aer curat. Locul este suficient de mare pentru mii de turişti, iar posibilităţile de distracţie sunt multiple, de la căţărări pe munte, la tiroliană, tras cu arcul sau plimbări cu ATV-ul.
Tot în Platoul Padina, turiştii au la dispoziţie o telecabină, un Centru Naţional Salvamont, un post de jandarmi montani şi mai multe cabane şi hoteluri.
Masivul Bucegi - Parc Naţional
Are o suprafaţă de 35.700 de hectare, extins pe teritoriile judeţelor Dâmboviţa, Braşov, Prahova şi Argeş. Zona turistică Bucegi, de-a lungul văii superioare a Ialomiţei, cuprinde văile şi circurile glaciare de la obârşia Ialomiţei, Babele, Sfinxul, relieful carstic (Peştera Ialomiţei, Cheile Urşilor, Tătarului, Zănoagei, Orzei, Valea Horoabelor), precum şi vârfurile şi culmile Omu, Graura, Doamnele, Obârşia, Bătrâna, Deleanu, Cocora, Lăptici, Blana, platouri cu pajişti alpine, o parte din marea rezervaţie naturală Bucegi, părţile amenajate pentru sporturile de iarnă, lacurile Bolboci, Scropoasa şi Dobreşti.
La dispoziţia turiştilor stau cabanele:
- Scropoasa (alt. 1205 m, 80 locuri de cazare, restaurant, bufet)
- Cheile Zănoagei (alt. 1535 m, 178 locuri cazare, restaurant, căsuţe)
- Hotelul alpin Peştera (alt. 1610 m, 187 locuri cazare, restaurant, bar, bungalouri)
- Hanul Moroieni (45 de locuri de cazare, restaurant, parcare auto)
- Popasul turistic Cota