Fosta bază secretă și fabrică de muniție de la Orăștie a devenit în anul 2009 o fabrică de adrenalină: ARSENAL PARK – complex turistic cu 3 stele pe epoleți, singurul cu tematică militară din Europa. ARSENAL PARK e localizat la marginea Orăștiei, în centrul fostului regat dacic, la distanța egală de cetățile dacice din munții Orăștiei: Blidaru, Costești, Sarmisegetuza Regia. În perioada medievală, cetatea Orăștiei a supraviețuit invaziei mongole, asediilor turcești, ciumei din 1738 și numeroaselor bătălii feudale.
Teritoriul ARSENAL PARK are o puternică încărcătură militară. Se înțelege de ce a dispus regele Carol al II-lea, undeva între anii 1936 și 1938, darea în folosință armatei a unui spațiu de 88 de hectare pentru desfășurarea a diverse experimente în domeniul materialului explozibil și al muniției. În perioada celui de-al Doilea Război Mondial, fabrica ajunsese al doilea producător de muniție ca și cantitate din Europa. În perioada comunistă se spunea că este cel mai bine păzit loc din România, raportul fiind de un soldat la fiecare trei muncitori. Partea neagră a istoriei nu a ocolit nici acest spațiu prin multele accidente care au avut loc de a lungul istoriei, unele raportate altele nu.
După revoluție, fabrica a intrat într-un declin dramatic. Societatea hunedoreană a fost scoasă la vânzare în anul 2003, singurul ofertant fiind societatea timișoreană Timco, membră a Bega Grup. Perspectivele complexului fiind excelent speculate de proprietarii grupului, ideile s-au îndreptat către un proiect total inedit pentru aceste meleaguri, spre crearea unui complex turistic la cel mai înalt nivel calitativ, cu o tematică total diferită de ceea ce ar putea oferi locațiile similare: cea militară.
Acolo unde se fabricau mine și explozibil, acum se fabrică pace. Ceea ce părea să fie sfârșitul este o nouă pagină în istoria locului. ARSENAL PARK a c