Licitaţia de salubrizare a Sucevei, miza unui contract de 5,5 milioane de euro, a intrat din nou în caruselul contestaţiilor. Numai că, de data aceasta, nu doar firmele participante contestă o decizie sau o prevedere a caietului de sarcini, ci chiar şi Primăria Suceava, care a atacat în instanţă decizia luată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.
Mult tărăgănata operaţiune de desemnare a unui nou operator de salubrizare a Sucevei, pentru următorii opt ani, demarată în toamna anului trecut, are toate şansele să ajungă în toamnă, fără a fi rezolvată.
Asta pentru că, după luni de zile de contestaţii care au tot amânat momentul de deschidere a ofertelor, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a luat decizia de anulare a rezultatului licitaţiei care a avut loc în luna mai.
CNSC a avut de analizat trei contestaţii, depuse de fiecare dintre cei care au participat la licitaţie, adică inclusiv de către cei care au fost declaraţi câştigători - asocierea firmelor Diasil Service, Florconstruct şi Brantner Cluj.
Oferta declarată câştigătoare a fost respinsă de către CNSC pentru încălcarea prevederilor unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului, prin care nu este posibilă depunerea a două oferte în cadrul aceleiaşi proceduri de licitaţie, fapt menţionat în contestaţia depusă de către Rosal.
Trei contestaţii, la Curtea de Apel
Gavril Vîrvara, viceprimar al municipiului Suceava, a precizat că decizia CNSC-ului a fost atacată în instanţă atât de Primăria Suceava, cât şi de doi participanţi la licitaţie – Rosal şi asocierea de firme Diasil Service, Florconstruct şi Brantner Cluj, în trei dosare separate.
„Eram sigur că se va întâmpla aşa, pentru că anularea licitaţiei ne împiedică să desemnăm un nou operator pentru o perioadă mare de timp, în care trebuie să reluăm toate procedurile, cu toate incovenientele