Consiliului Suprem de Apărare a Ţării nu a avizat niciodată un contract de privatizare după încheierea procesului de licitaţie, se arată într-o precizare a Preşedinţiei.
Consiliului Suprem de Apărare a Ţării nu a avizat niciodată un contract de privatizare după încheierea procesului de licitaţie, se arată într-o precizare a Preşedinţiei.
"De la intrarea în vigoare a Legii nr. 415 din 27 iunie 2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi până în prezent, CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare după încheierea procesului de licitaţie, acest lucru neintrând în atribuţiile CSAT. Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, îl invită pe ministrul interimar al Transporturilor şi prim-ministru al Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, să nominalizeze cele trei contracte de privatizare care, potrivit domniei sale, au primit avizul CSAT. De asemenea, ministrul interimar al Transporturilor şi prim-ministru al Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, este invitat să-şi asume responsabilitatea care decurge din funcţiile pe care le îndeplineşte în derularea privatizării companiei CFR Marfă SA", se arată într-o precizare a purtătorului de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, postată vineri pe site-ul Preşedinţiei.
El mai susţine că preşedintele Băsescu îi cere premierului Ponta să depună toate eforturile necesare pentru ca privatizarea CFR Marfă să nu se transforme într-un eşec "de tipul Oltchim", care ar "afecta grav" şi salariaţii şi compania CFR Marfă SA şi economia naţională.
"Având în vedere că domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta consideră că procesul de privatizare a CFR Marfă SA desfăşurat până în prezent este un succes, domnul preşedinte Traian Băsescu îl roagă pe domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta să depună toate eforturile necesare pentru ca această privatizare