Rămas singurul judeţ din România fără niciun sport propriu de echipă la seniori în primele trei eşaloane de fotbal, handbal, baschet, volei, futsal, polo sau rugby, Mehedinţiul e deficitar şi la capitolul baze sportive.
Doar Stadionul Municipal şi Sala Polivalentă din Drobeta – Turnu Severin pot fi considerate arene de top, nu însă şi de categoria class. De exemplu, pe stadionul de 20.000 de locuri, în care s-au investit în ultimii 4 ani peste 5 milioane de euro, nu se pot juca partide oficiale internaţionale, deoarece nu are curte interioară şi locuri de parcare pentru spectatori. De altfel, Municipalul nu mai putea fi omologat nici măcar pentru Liga I din acest sezon, neavând încălzire subterană a gazonului. Totodată, în preajma arenei nu mai există nici măcar un teren de antrenament, suprafaţa limitrofă intrând după Revoluţie în posesia diferiţilor proprietari care au ridicat vile şi un bazar, în zonă.
Mehedinţiul e şi singurul judeţ din România care nu are un teren sintetic de dimensiuni corespunzătoare, cu toate că factorii de decizie promiseseră că vor reabilita Stadionul Angelescu, iar suprafaţa de joc va fi una artificială. Inaugurată în 1920, sub denumirea de Stadium Traian, arena situată în centrul Severinului a fost dotată în anii 70, pe când se numea „1 Mai”, cu tribune pavate cu ceramică şi instalaţie de nocturnă pe bază de vapori de mercur, ambele unicat în România. În prezent, terenul e denivelat, iarba, de o jumătate de metru, creşte nestingherit în spatele porţilor, tribunele s-au deteriorat, iar nocturna mai e buna doar pentru fier vechi.
Severnavul a ajuns terenul de joacă al bălăriilor
Tot la capitolul promisiuni intră şi Stadionul Severnav. În urmă cu 18 luni se anunţase că baza din cartierul Schela Kladovei va avea în cel mai scurt timp gazon cu iarbă însămânţat de firma Gama Verde din Focşani