Slănic Moldova şi Târgu Ocna, două oraşe care par desprinse definitiv din agitaţia citadină. Două oraşe atipice, unde nu zăreşti nici tramvai, nici troleu. Sunt două localităţi în care, dacă ai ajuns ca turist, ai senzaţia că timpul s-a oprit. Adevărul vă prezintă, în cadrul celei mai frumose campanii ”Adevărul” - „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“, un reportaj din Bacău.
Două localităţi ridicate la poale de pădure şi străbătute de ape repezi, reci şi pline de păstrăvi. Oraşe cu blocuri mici, acoperite cu ţiglă, cu străzi scurte pe care trec oameni ce se cunosc între ei de-o viaţă. Dacă localităţile ar putea fi redenumite prin culori, cu siguranţă atât Slănicului, cât şi Târgului Ocnei i s-ar atribui culoarea verde.
Atât de mult verde de jur-împrejur, încât cu greu îl poţi cuprinde cu privirea. La marginea judeţului Bacău, adică la graniţa dintre Moldova şi Ardeal, satul Poiana Sărată este o oază de linişte şi răcoare. Această localitate este un alt colţ de rai în care merită să poposeşti măcar câteva zile de vacanţă. Pentru că atât vara, cât şi iarna, Poiana Sărată este inedită. E curată. E autentică. E răcoroasă şi parfumată. Cu aromă de fân, mere şi corcoduşe.
Dacă statul Român nu a avut mulţi bani de investit în această zonă turistică, atunci a investit natura. A investit definitiv bun gust şi eleganţă. O eleganţă, apropiată perfecţiunii. La 50 de kilometri de municipiul Bacău, Borzeştiul este istorie şi legendă. Este trecutul învăţat la şcoală, încă din clasele primare. Este realitatea ilustrată în manualele copilăriei noastre. Şi pentru că natura a fost atât de darnică cu aceată parte a judeţului, ea va fi prezentată în campania “Adevărul”, care poartă numele “125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă”.
Staţiunea balneară Slănic Moldova, supranumită Perla Moldovei, este situată pe versantul es