La 15 ani, pregăteşte a doua expoziţie de grafică şi visează să devină arhitect. Anul acesta a intrat la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, secţia arhitectură, şi nu se vede făcând altceva în viaţă. Este vorba de elevul Nicolae Titus Ungureanu, care a expus 13 lucrări de grafică, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, în Sala de Artă „Elena Greculesi”, lucrări care au stat pe simeze circa o lună, de pe 12 iunie, când a avut loc vernisajul expoziţiei, prezentată de profesoara Camelia Rusu Sadovei şi coordonată de bibliotecara Anda Muntean. La cele 13 lucrări se vor adăuga altele noi, cu care elevul organizează o nouă expoziţie personală, la jumătatea lunii august, la Shopping City Suceava.
Adevărata familie este cea care te creşte
La 10 ani, ne-a povestit Nicu, cum îi spun apropiaţii, şi-a dat seama că îi place mult desenul, în special grafica, şi a început să lucreze. La Şcoala Gimnazială Nr. 1, unde a absolvit clasa a VIII-a, paşii spre desen i-au fost îndrumaţi de profesorul Bogdan Luparu. Talentul este cel care îl defineşte pe Nicu şi îl face un adolescent fericit.
Nicolae Titus Ungureanu nu şi-a cunoscut părinţii. De la vârsta de 2 ani şi jumătate a fost luat în plasament, dintr-un centru social, de un asistent maternal, un „părinte” de profesie, angajat la acea vreme la Fundaţia FARA România, patronată de prinţul Charles al Marii Britanii. Elena Nemţişor l-a îndrăgit de la prima vedere şi l-a crescut pe băiat ca pe propriul copil, ea având doi copii naturali, căsătoriţi acum, la casele lor, care i-au dăruit patru nepoţi. Aceştia au devenit familia lui Nicu.
Fără salariu, dar în continuare mamă pentru Nicu
Până acum trei ani, asistentul maternal Elena Nemţişor, „mama” pentru Nicu, primea un salariu din partea Fundaţiei FARA, unde era angajată cu carte de muncă ca asistent maternal. La începutul anului 2010,