* Miercuri, de la ora 11.00, Sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Judeţean Tulcea a găzduit o şedinţă a Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară a Infrastructurii de Deşeuri Menajere Tulcea
S-au discutat, în cadrul ședinței, detalii referitoare la proiectul „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Tulcea”. Pentru realizarea investiţiilor din proiect se va solicita finanţarea din Fondul European de Dezvoltare Regională, în valoare totală de peste 30 milioane de euro, din care peste 24 milioane euro sunt costuri eligibile. Acesta este, conform celor delcarate la finalul anului trecut de președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, cel mai important proiect pentru județul Tulcea pe anul în curs (atât ca valoare, cât și ca efecte benefice pentru județ).
Astfel, în unanimitatea celor prezenţi, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici, a fost aprobat planul tarifar al proiectului, precum şi studiul de fezabilitate.
În cadrul şedinţei Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară a Infrastructurii de Deşeuri Menajere Tulcea a fost aprobat un document de poziţie privind modul de implementare a proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Tulcea”. Conform documentului aprobat, Consiliul Judeţean Tulcea va iniţia şi va derula procedurile de licitaţie din cadrul proiectului în vederea achiziţionării contractelor de execuţie pentru depozitul şi staţia de tratare mecano-biologică de la Mihai Bravu precum şi închiderea depozitelor neconforme de la Măcin, Sulina şi Isaccea.
De asemenea, Consiliul Judeţean Tulcea va derula procedura de licitaţie pentru încheierea contractelor de achiziţii pentru echipamentul de colectare a deşeurilor.
„Celulă de criză” pentru gestionarea deşeurilor
„Suntem într-un stadiu destul de avansat în ceea ce