Compania African Consolidated Resource cu sediul în Londra este interesată de achiziţionarea unor active deţinute de Compania Naţională a Metalelor Preţioase şi Neferoase Remin din Baia Mare.
Compania britanică este preocupată să activeze întregul proces industrial care pe lângă componenta exploatării şi procesării să cuprindă şi partea de prelucrare, respectiv metalurgia.
Andrew Prelea, CEO România al AFCR, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că firma prospectează şi analizează piaţa din România, atenţia fiind îndreptată spre compania minieră Remin - Baia Mare, aflată în procedură de insolvenţă.
'Suntem în fază avansată de negociere, dar în conformitate cu legile în vigoare, s-a emis, în luna iunie, cu termen de expirare pe 17 iulie - o informare de intenţie pentru companiile interesate să participe la redeschiderea Remin. În acest moment, AFCR are o perioadă de 6 luni pentru procedura de Due Diligence, termen care expiră în luna octombrie. În această perioadă se analizează portofoliul Remin. O echipă de 5 experţi internaţionali a venit în ţară pentru a oferi asistenţă celor 9 specialişti români pentru analiza oportunităţilor şi realizarea unui studiu detaliat până la finele lunii septembrie. Atunci ne vom prezenta concluziile şi oferta finală către comitetul de selecţie', a spus Andrew Prelea.
Compania britanică este dispusă să avanseze o primă investiţie în mineritul neferos care ar putea ajunge la aproape 40 milioane dolari, însă odată cu dezvoltarea afacerii valoarea investiţiei ar creşte exponenţial.
'Capitalul financiar al companiei va fi determinat de rezultatele procedurilor de Due Diligence, datele preliminare indicând o primă investiţie de circa 20-40 milioane de dolari. Aceasta va creşte exponenţial odată ce vom distribui pe faze de investiţie capacitatea de redeschidere a operaţiunilor, r