Unele din numele grele ale turismului autohton s-au transformat, în ultimii ani, în adevărate capcane pentru cei aflaţi în vacanţă. Pe listă sunt stațiuni balneare, montane sau de pe litoral
În 2012, în România s-au înregistrat oficial 7,7 milioane de turiști (șase milioane de români și 1,7 milioane de străini), care au petrecut în total peste 19 milioane de nopți în unitățile de cazare. Cunoscând gradul destul de ridicat de evaziune fiscală din domeniu, se poate estima că numărul celor care au apelat la servicile unui hotel, unei pensiuni sau unui camping a fost, în realitate, semnificativ mai mare.
În funcție de destinație, anul trecut, turiștii au petrecut 3,4 milioane de nopți de cazare pe litoral, 4,3 milioane în stațiunile balneare, 2,4 milioane în stațiunile montane și aproape 6,8 milioane de nopți în București și în reședințele de județ.
În Delta Dunării s-au înregistrat în aceeași perioadă 133.000 de înnoptări, iar în alte localități în afara celor menționate mai sus – circa 2,1 milioane.
Dacă destule experiențe au fost pozitive, sunt numeroși cei care s-au întors din vacanță cu un gust amar, dacă nu chiar furioși de-a dreptul. Cele mai multe nemulțumiri sunt legate de condițiile proaste de cazare și/sau servit masa, însă starea generală a stațiunilor (de la plaje și baze de tratament insuficient întreținute la drumurile pline de gropi și de la mizerie la aspectul neîngrijit al clădirilor) este un aspect care nu poate fi trecut cu vederea.
Pe baza experiențelor personale ale redactorilor, „Capital“ a selectat câteva locuri turistice cunoscute care merită evitate cu orice preț.
7,7 milioane de turiști au fost înregistrați anul trecut în unitățile de cazare din România, în creștere cu circa 10% față de numărul raportat în 2011
Băile Herculane
În ciuda unor eforturi din partea proprietarilor sau a ad