Asociaţiile Salvaţi Identitatea Satului şi Renaştem Împreună continuă seria proiectelor culturale şi umanitare din judeţ. Zilele următoare, un grup de elevi cu situaţii materiale precare va pleca într-o tabără de şase zile la munte, costurile fiind suportate de asociaţii.
Cele două asociaţii obişnuiesc să organizeze astfel de drumeţii regulat, iar primii vizaţi sunt elevii din zonele rurale sau de la şcolile sărace. Acest proiect a fost demarat încă din anul 2008, în colaborare cu Biserica „Sfânta Treime” din Vulpeni, care a avut o implicare serioasă în numeroase activităţi în aceşti ani.
„O să mergem într-o tabără care va dura şase zile, la care vor lua parte circa 25 de elevi din zonă. Pentru unii am suportat 60 la sută din plată, iar pentru alţii, în totalitate. Cei care beneficiază de transport şi cazare gratuite vor primi şi bani de buzunar din partea noastră. La cele şase zile de drumeţii vom participa şi cu un grup de 15 copii din Sibiu şi cu 18 copii din regiunea Moldovei. Vor fi vizitate Breaza, Sibiul, Mănăstirea Sâmbăta de Sus, Munţii Făgăraş şi alte obiective. Proiectul realizat în colaborare cu Biserica Sfânta Treime datează din anul 2008 şi poartă numele de «Educaţie prin credinţă dincolo de cer». Suntem siguri că şi de această dată, tabăra va lăsa amintiri preţioase pentru elevii noştri. Faptul că alături de noi se vor afla şi copii din Ardeal şi Moldova va constitui un alt avantaj, pentru că va putea exista un schimb cultural între elevi”, a declarat Viorel Călugăru, preşedintele Asociaţiei Culturale „Salvaţi Identitatea Satului”.
Asociaţia, membră a unui Grup de Acţiune Locală (GAL) care a polarizat comunele din jurul Balşului continuă să fie cel mai activ ONG din zonă. O altă serie de proiecte culturale va urma în lunile următoare, în special în comunele Dobreţu, Vulpeni, Bârza şi Voineasa. Odată cu începerea noului an ş