Lacurile roz îşi obţin culoarea roşiatică sau rozalie datorită prezenţei algelor care produc pigmenţi organici, cum ar fi Dunaliella salina - un tip de micro-alge halofile verzi, ce se găsesc în special în regiunile maritime. Datorită culorii, aceste lacuri sunt din ce în ce în ce mai populare printre turişti şi fotografi din întreaga lume. Vă prezentăm mai jos cinci astfel de lacuri, care sunt adevărate atracţii turistice.
Lacul Hillier, Australia
Lacul Hillier este un lac de pe Middle Island, cea mai mare dintre insulele şi insuliţele care alcătuiesc arhipelagul Recherche din vestul Australiei, scrie infoturism.ro. Acesta este cea mai proeminentă caracteristică lacustră de pe oricare dintre insulele arhipelagului, fiind observată de multe ori de pasagerii aerieni. Ce deosebeşte acest lac de celelalte este culoarea sa asemănătoare trandafirului roz. Culoarea este permanentă, nemodificându-se atunci când apa este luată într-un container. Lungimea lacului este de aproximativ 600 de metri.
O fâşie îngustă de pământ, formată din dune de nisip acoperite de vegetaţie, îl separa de ocean. Lacul este înconjurat de o brumă de sare albă şi o pădure densă de copaci paperbark şi eucalipt, cu dune de nisip care separă lacul de sudul oceanului, la nord. Middle Island şi lacul au fost descoperite în anul 1812.
Salina de Torrevieja, Spania
Salina de Torrevieja şi La Salina de la Mata sunt lacurile sărate care înconjoară Torrevieja - un oraş cu ieşire la mare din sud-estul Spaniei. Microclimatul format de cele două lacuri (cele mai mari lacuri sărate din Europa) a fost declarat, de către OMS - Organizaţia Mondială a Sănătăţii, unul dintre cele mai sănătoase din Europa. Din cauza algelor şi a cantităţii de sare, lacul Salina de Torrevieja pare roz, ceea ce îi conferă o viziune ştiinţifico-fantastică. La fel ca Marea Moartă din Is