Autoritățile locale din Sfântu Gheorghe lansează Campania comunitară „Oraș în Construcție”, o acțiune menită să vină în dialog cu cetățenii, pentru a le explica acestora lucrările stradale ce vor dura încă doi ani. Prin această campanie, oamenii vor putea înțelege de ce se lucrează atât de mult pe infrastructura orașului, de ce unele artere sunt blocate și creează disconfort, dar mai ales dacă vor putea fi parte a acestui efort tocmai prin faptul că vor suporta toate neajunsurile cauzate de numeroasele lucrări.
Banii europeni au venit greu și trebuie cheltuiți rapid
Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat că în prezent în oraș au loc lucrări de infrastructură la un nivel nemaiîntâlnit până acum în istoria celor peste 550 de ani de existență, măcar prin prisma faptului că niciodată nu s-au realizat, de exemplu, lucrări complete pe vreo stradă, ci mereu s-a lucrat „pe bucățele”. Antal Árpád a ținut să explice faptul că numeroasele lucrări, desfășurate în diverse puncte ale orașului, nu sunt rezultatul veunei lipse de viziune a autorităților locale, ci consecința faptului că toate trebuie finalizate până pe 31 iulie 2015, moment la care se decontează toate lucrările finanțate din fonduri ale Uniunii Europene.
„Motivul pentru care am deschis mai multe fronturi de lucru pe tot teritoriul orașului este faptul că toate lucrările trebuie decontate până pe 31 iulie 2015, în caz contrar se pierd banii. Municipiul a depus și a câștigat foarte multe proiecte, însă de obicei procedurile sunt destul de lungi, durează și ani, ceea ce a întârziat lucrările propriu-zise. Acesta e motivul pentru care acum lucrăm peste tot, plus faptul că a trebuit să ne înțelegem și cu operatorii de telefonie, gaz, internet, electricitate, ca să facem totul deodată și complet. Despre asta e vorba, nu depre faptul că nu am avea o concepție generală, căci