Din zecile de suspecţi aduşi miercuri la audieri la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, sub acuzaţia că au făcut parte din cea mai mare reţea de trafic cu etnobotanice care a acţionat în ultimii ani pe raza judeţului, îndeosebi în municipiul Suceava, şapte dintre învinuiţi şi-au petrecut noaptea în arestul poliţiei, primind ordonanţe de reţinere.
Toţi cei şapte au fost duşi ieri după-amiază, la ora 17.30, în faţa judecătorilor Tribunalului Suceava, cu propunere de arestare preventivă. E vorba de Ilie Popovici (42 de ani), Ionuţ Păstrăv (25 de ani), zis „Recu”, Bogdan Andrei Nastasi (26 de ani), Andrei Diaconu (24 de ani), zis „Dică”, Ştefan Florin Papuc (23 de ani), Ioan Popovici (35 de ani), zis „Ionel”, Lucian Aluncăriţe (21 de ani), poreclit „Creţu”, toţi din municipiul Suceava.
Aseară judecătorii au dat sentinţa: toţi cei şapte au fost trimişi după gratii pentru următoarele 29 de zile.
De asemenea, procurorii DIICOT au cerut arestarea în lipsă şi a unui individ fugit din ţară, Cristian Apăvăloaie (38 de ani), alias „Fărmatu”, tot din municipiul Suceava, cererea urmând să se judece în perioada următoare.
Etnobotanice vândute prin telefonul „de serviciu”
Potrivit anchetatorilor, monopolul afacerilor cu etnobotanice pe piaţa din municipiul Suceava era deţinut de interlopul Ilie Popovici, al cărui „locotenent” a fost Ionuţ Păstrăv, fiul unui poliţist sucevean.
Aşa cum arătam şi în ediţia de ieri, un rol important în tranzacţiile cu prafurile periculoase l-a avut şi Bogdan Andrei Nastasi, fostul iubit al Dianei Maloş, tânără de 18 ani, „Miss Vacanţa de la OTV”, găsită spânzurată în 2008, într-un copac din spatele Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” din centrul Sucevei.
Popovici avea un depozit de etnobotanice în apartamentul său din Burdujeni şi se întâlnea