* Lucrările de construcţii – montaj şi dotările aferente se ridică la peste 15 milioane de lei, în mare parte bani euroepeni
Chiar dacă nu a fost pe lista proiectelor declarate eligibile în urmă cu doi ani, fiind ţinut în „rezervă” poate şi pentru că a fost depus mai târziu, proiectul „Reabilitare şi modernizare Spital de Urgenţă Tulcea” a primit recent „verde” pentru finanţare pe Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul major de intervenţie 3.1 Reabilitarea/Modernizarea/Echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate.
La Sala Dobrogea a Consiliului Judeţean Tulcea, în prezenţa directorului ARDSE Luminiţa Mihailov, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, a punctat principalele coordonate ale acestei finanţări care a fost obţinute, acesta este adevărul, din economiile de pe alte proiecte şi, mai ales, printr-un lobby puternic.
Este vorba despre o valoare totală a proiectului de 15.037.417,94 lei din care valoare eligibilă 11.989.073,05 lei cu finanţare nerambursabilă de 11.749.291,59 lei şi cofinanţare din partea beneficiarului de numai 239.781,46 lei.
Potrivit directorului Nicu Mihai din cadrul Consiliului Judeţean Tulcea, în corpul A (spitalul) se va realiza un sistem termo-izolant de peste 3400 mp, acelaşi sistem fiind realizat şi în corpul B (policlinica) pe o suprafaţă de peste 2500 mp. În plus vor fi reabilitate terasele de la cele două corpuri iar ca lucrări de interior se va moderniza Unitatea de Primire Urgenţe, care va fi recompartimentată conform circuitelor specifice unui spital de urgenţă. Pe lângă aceste modernizări, Unitatea de Primire Urgenţe va beneficia prin proiect de dotări şi mobilier specific în valoare de peste două milioane de lei.
„Cu toţii ştim că în judeţul Tulcea circula vorba că cel mai bun medic din Tulcea este trenul de Bucureş