Ţelina, varza sau morcovii sunt doar câteva din alimentele care ajută la eliminarea toxinelor din organism.
1. Mărul
Multe studii arată că mărul este unul dintre cele mai puternice fructe detoxifiante, dar care ţine şi virusurile la distanţă. Nu degeaba ţi se recomandă un măr pe zi. Mărul coţine pectine, nişte fibre solubile ce ajută corpul să scape de metalele grele din alimente. De asemenea, mărul ellimină şi bacteriile instestinale, bacteria ce favorizează apariţia cistitei, dar acest fruct şi previne problemele la ficat şi de piele.
2. Sfecla roşie
Precum mărul, şi sfecla roşie conţine pectine ce protejează ficatul. Specialiştii recomandă pacienţilor consumul de sfeclă roşie pentru ca organismul să absoarbă mai bine fibrele.
3. Ţelina
Consumul de ţelină reduce concentraţia de acid uric din organism, ceea ce este de ajutor în cazul pacienţilor ce au gută. Ţelina stimulează şi glandele tiroidă şi pituitară sau hipofiză şi este şi un bun diuretic. Această legumă este bogată în flavonoide şi vitamina C, este un antioxidant, îmbunătăţeşte rezistenţa organismului şi reduce riscul de a răci.
4. Ceapa
Ceapa este una dintre acele legume care au rol de vindecare şi de detoxifiere. Îmbunătăţeşte funcţia digestivă şi protejează ficatul. Amestecul de ceapă cu morcovi ajută la eliberarea toxinelor acumulate.
5. Varza
Varza este folosită şi ca medicament pentru ulcer, pentru că are proprietăţi antiinflamatorii. Acidul lactic curăţă colonul, iar sulforafanul luptă împotriva toxinelor.
6. Usturoiul
Conţine alicină ce ajută la eliminarea toxinelor şi ajută la reproducerea celulelor albe din organism. De asemenea, ajută la eliminarea nicotinei, curăţă sistemul respirator şi sângele. Usturoiul ajută şi la îmbunătăţirea sistemului imunitar, este bun dezifectant, expectorant şi împiedică formarea trombozelor.
7. Ang