Un studiu arata ca introducerea unui aliment in SUA in 1924 a avut un efect atat de profund incat a dus la crestera considerabila a IQ-ului la nivel national.
O cercetare realizata de James Feyrer, Dimitra Politi si David N. Weil arata ca populatiile din zonele sarace in iod au inregistrat o crestere a IQ-ului de 15 puncte dupa introducerea sarii iodate.
Dat fiind ca un sfert din populatia Statelor Unite traiau in zone sarace in iod, la nivel national cresterea IQ-ului a fost de 3,5 puncte. Dat fiind ca IQ-ul populatiei creste in fiecare deceniu cu 3 puncte, fenomen cunoscut sub numele de „efectul Flynn”, iodarea sarii ar putea fi responsabila pentru cresterea IQ-ului din SUA ce ar fi avut loc de-a lungul unui intreg deceniu.
Integral pe realitatea.net Tag-uri: sare, aliment, IQ
Un studiu arata ca introducerea unui aliment in SUA in 1924 a avut un efect atat de profund incat a dus la crestera considerabila a IQ-ului la nivel national.
O cercetare realizata de James Feyrer, Dimitra Politi si David N. Weil arata ca populatiile din zonele sarace in iod au inregistrat o crestere a IQ-ului de 15 puncte dupa introducerea sarii iodate.
Dat fiind ca un sfert din populatia Statelor Unite traiau in zone sarace in iod, la nivel national cresterea IQ-ului a fost de 3,5 puncte. Dat fiind ca IQ-ul populatiei creste in fiecare deceniu cu 3 puncte, fenomen cunoscut sub numele de „efectul Flynn”, iodarea sarii ar putea fi responsabila pentru cresterea IQ-ului din SUA ce ar fi avut loc de-a lungul unui intreg deceniu.
Integral pe realitatea.net Tag-uri: sare, aliment, IQ