Unele din obiceiurile pe care le avem sunt mai primejdioase decât ne-am putea imagina. De la mâncarea pe care o consumăm regulat, până la respirat, lucrurile pe care le facem aproape zi de zi ascund pericole de care nu suntem conştienţi.
Site-ul listverse.com a realizat o lista a celor mai obişnuite activităţi ale omului, care, fără să ne dăm seama, ne pot afecta serios sănătatea, putând duce chiar la deces.
1. Consumul cărnii de peşte
Deşi medicii recomandă peştele în meniul fiecărei persoane, consumul acestuia regulat poate fi dăunător. Peştii sunt plini de toxinele care se găsesc în apele din care sunt pescuiţi, precum cei din oceane, care conţin urme de mercur. Nici cei care se găsesc în fermele piscicole nu sunt mai puţin dăunători, întrucât sunt trataţi cu pesticide, iar consumul lor regulat creşte riscul îmbolnăvirii de cancer.
2. Consumul apei potabile
Acidul perfluorooctanoic se găseşte în foarte multe din lucrurile cu care intrăm în contact zilnic: ambalajul alimentelor, covoare, obiecte electronice, chiar şi în apa potabilă. Experimentele au demonstrat că acidul perfluorooctanoic afectează sistemul imunitar al şoarecilor. În cazul oamenilor, ingerarea în organism a acestei substanţe chimice poate duce la apariţia bolilor de tiroidă.
3. Sticlele de plastic cu apă caldă (foto)
Unii oameni folosesc sticle de plastic umplute cu apă caldă, pentru a se încălzi. Placticul din care acestea sunt confecţionate conţine însă o substanţă chimică, bisfenolul A, care poate cauza cancer la sân, de prostată şi disfuncţii ale sistemului endocrin.
4. Folosirea aţei dentare şi spălatul pe cap
Două activităţi care ţin de igiena oricărei persoane, însă care pot fi extrem de periculoase. Unele produse de igienă personală, precum aţa dentară şi şamponul, conţin compuşi perfluorinaţi, dăunători pentru ficat şi rinichi,
5. Tel