Preşedinta UNPR Suceava, Cătălina Vartic, şi-a exprimat regretul că reprezentanţii acestei formaţiuni politice nu au fost invitaţi la dezbaterea publică în urma căreia a fost aprobat apelul pentru susţinerea înfiinţării unei a doua regiuni în Nord-Estul României. Cătălina Vartic a precizat însă că UNPR Suceava salută înființarea unui Comitet de inițiativă pentru înființarea regiunii Bucovina.
„Deși această inițiativă este tardivă, având în vedere că la nivel național dezbaterile privind regionalizarea sunt la final, ea poate avea succes doar dacă există cu adevărat dorința de a face ceva. Pentru că a nu face nimic este uneori mai corect decât a face ceva doar de formă și decât a decredibiliza un proiect cu un impact atât de mare asupra viitorului sucevenilor”, a spus Vartic. Ea a adăugat că îşi exprimă regretul şi pentru faptul că la dezbaterea privind oportunitatea înființării unei noi regiuni în Nord-Estul României au fost invitate să participe doar 70 de persoane. Liderul UNPR Suceava consideră că este regretabil faptul că nu au fost invitați reprezentanții tuturor partidelor politice, indiferent dacă au sau nu reprezentare în rândul consilierilor județeni, dar şi că nu au fost invitați reprezentanți ai tuturor ONG-urilor, ai mediului de afaceri, ai localităților județului, şi că că nu a fost o dezbatere deschisă la care să poată participa orice om simplu.
„Regionalizarea trebuie înțeleasă ca un proces făcut în sprijinul omului simplu, care să aducă beneficii omului simplu, prin reducerea birocrației, prin facilitarea accesului la resurse, printr-o administrație suplă și eficientă. De aceea e important ca la discuțiile despre regionalizare să participe orice persoană care are apoi posibilitatea să răspândească informațiile în teritoriu”, a declarat Cătălina Vartic.
Ea a amintit că UNPR Suceava a organizat în data de 25 februarie un miting pentr