Rămas singurul judeţ din România fără niciun sport de echipă la seniori în primele trei eşaloane de fotbal, handbal, baschet, volei, futsal, polo sau rugby, judeţul Mehedinţi e deficitar şi la capitolul baze sportive.
1 /.
Doar Stadionul „Municipal” şi Sala Polivalentă pot fi considerate arene de top, nu însă şi de nivel european, nefiind de categoria I.
Unicat în România
Pe arena de 20.000 de locuri, în care s-au investit aproximativ 5 milioane de euro, nu se pot juca partide oficiale internaţionale, stadionul neavând curte interioară şi parcare pentru spectatori. De altfel, „Municipalul” nu mai putea fi omologat nici măcar pentru sezonul următor al Ligii I, pentru că nu are instalaţie de încălzire a gazonului. Mehedinţi e şi singurul judeţ care nu are un teren sintetic de dimensiuni corespunzătoare.
Oficialităţile locale au promis că vor reabilita în acest sens Stadionul „Angelescu”. Inaugurată în 1920, sub denumirea de „Stadium Traian”, arena a fost dotată ulterior, pe când se numea „1 Mai”, cu tribune din ceramică şi nocturnă pe bază de vapori de mercur, unicat în România!
Tribună tăiată bucăţi
Tot la capitolul promisiuni intră şi Stadionul „Severnav”. Dacă primarul Constantin Gherghe se lăuda, în urmă cu 18 luni că baza din cartierul Schela Kladovei va avea în curând gazon cu iarbă însămânţat de firma Gama Verde din Focşani, care a pus şi gazonul pe „Municipal”, „Severnavul” a ajuns între timp o ruină. Primăria a intrat în posesia terenului, iar Şantierul Naval şi-a luat fierul care compunea tribuna construită în anii '90 şi pe care a tăiat-o bucăţi anul trecut! Stadionul „Dunărea” din Orşova a ajuns şi el în paragină. Dacă în urmă cu un deceniu echipa locală Dierna juca în Divizia C, de 3 ani oraşul nu mai e reprezentat nici măcar în campionatul judeţean. „Dunărea” a fost inaugurat în 1976, cu „amicalul” „U” Craiova – Poli Ti