Degeaba cânţi corect, pe note, ai tehnică şi experienţă, dacă nu trăieşti muzica. Delia explică de ce sunt bune emoţiile şi cum poate un amator să învingă un profesionist, pe scena talent-showului ce va reîncepe din toamnă.
Pregătiţi pentru al treilea sezon, membrii juriului „X Factor“ au audiat sute de concurenţi la Bucureşti şi au observat tendinţa de anul acesta: cursanţii sunt mai serioşi şi mai responsabili şi au înţeles că emisiunea de la Antena 1 nu e o joacă, ci o şansă ce le poate schimba viaţa. La fel ca şi Dan Bittman, care spunea că se uită la sufletul omului când jurizează, şi pentru Delia este importantă sensibilitatea cântăreţilor.
Aşa cum a spus şi Cheloo, rapperul de la Paraziţii care consideră că el însuşi este o probă în cursa X Factor, în acest sezon, odată cu introducerea unei noi categorii de concurenţi, de 14-20 de ani, adolescenţii constituie adevăratul pericol pentru veteranii obişnuiţi cu spectacolele.
„Adevărul“: Mulţi participanţi talentaţi îşi încearcă norocul la „X Factor“, dar pe lângă voce, care sunt atributele care contează în show?
Delia: Contează foarte mult trărirea lui pe scenă şi puterea de a transmite ceva şi, bineînţeles, toate calităţile precum timbru vocal sau tehnică, dar dacă atunci când cânţi eşti foarte sigur pe tine pentru că ai cântat toată viaţa şi cânţi o rutină, un clişeu, în dorul lelii, asta nu ne mişcă cu nimic. Nu ne impresionează să cânţi ca într-un bar, ca la cârciumă, perfect, matematic şi să pleci. Poţi să fii amator, dar să-ţi place ceea ce faci, să transmiţi bine şi să convingi.
Anul acesta, ce te-a impresionat?
M-a impresionat faptul că generaţia nouă, de 14-16 ani, vine tare din urmă şi nici nu te aştepţi să auzi vocile pe care le-am auzit, nu te aştepţi ca ei, atât de micuţi şi de fragezi, să aibă aşa voci şi atitudine. Până nu încep să cânte, nu-ţi dai seama de