Cinci persoane au fost acuzate de falsificarea a peste 160 milioane de carduri de credit pe parcursul a șapte ani.
Patru dintre acuzați sunt de origine rusă, al cincilea fiind ucrainian. Ei au reușit să falsifice mai mult de 160 milioane de carduri de credit între anii 2005-2012. Falsificarea constă în obținerea identificatorilor necesari efectuării unei plăți de pe cardul de credit, printre care numărul cardului și codul CV2 de pe spatele acestuia.
Acuzații au avut ca țintă corporații care efectuau tranzacții bancare și trimiteau acete date în mod constant, precum și lanțuri de retail unde plățile se efectuau cu cardul. Avocații acuzării sunt convinși că aceasta este cea mai mare schemă de falsificare a informațiilor bancare întâlnită vreodată, rezultatele fiind pierderea unor sume de sute de milioane de dolari.
Spre deosebire de cei care se mai ocupă cu astfel de operațiuni ilegale, cei cinci nici măcar nu s-au apropiat de bancomate sau au atins vreodată unul dintre cardurile de credit furate, operațiunea desfășurându-se doar din spatele monitorului. Datele cardurilor erau apoi vândute cu sume între 5 și 15 dolari bucata, clienții care cumpărau mai multe desigur primind reduceri substanțiale.
Cardurile Europene erau considerate cele mai scumpe ajungând până la 50 dolari bucata, în timp ce cele americane se vindeau cu doar 10 dolari în medie. Momentan se pregătește un proces de mare amploare aceștia fiind judecați în Statele Unite, acolo unde au fost și prinși, și cel mai probabil pedeapsa va fi una maximă, mai ales pentru a crea un precedent în acest sens, și a îi afișa publicului drept exemplu negativ.
(Sursa: playtech.ro) Cinci persoane au fost acuzate de falsificarea a peste 160 milioane de carduri de credit pe parcursul a șapte ani.
Patru dintre acuzați sunt de origine rusă, al cincilea fiind ucrainian. Ei au r