Acestea vor fi implementate în toată ţara. Funcţionarul Electronic şi Centrul Electronic de Mediere a Muncii îi vor putea ajuta să îşi găsească locuri de muncă potrivite experienţei lor.
Două proiecte cu finanţare de peste 7 milioane de euro, derulate de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) vor fi implementate la nivel naţional. Într-o primă fază, aparatele Info Touch vor fi amplasate în sediile primăriilor principalelor oraşe şi comune din Cluj.
Funcţionarul European, proiect în valoare de 3,4 milioane de euro, a avut 50.000 de beneficiari din judeţele Cluj şi Alba. La nivelul judeţului nostru, şomerii au putut să-şi caute locuri de muncă prin intermediul unei baze de date accesibilă prin intermediul unor aparate Info Touch.
"În timpul celor trei ani în care s-a derulat proiectul am avut 50.000 de beneficiari direcţi şi dorim să amplasăm mai multe aparate în sediile primăriilor comunelor pentru ca oamenii să nu mai trebuiască să se deplaseze până în Cluj-Napoca atunci când îşi caută un loc de muncă. Proiectul va fi multiplicat la nivel naţional, în jumătate de ţară", a explicat directorul AJOFM, Daniel Don.
Prin intermediul Funcţionarului Electronic angajatorii pot să-şi depună ofertele de muncă, iar şomerii să le consulte prin intermediul aparatelor Info Touch. Baza de date este adusă la zi în permanenţă. "Ea va fi legată la serverul Ministerului Muncii şi va putea fi accesată de oricine prin intermediul acestor aparate", a arătat Don.
Centrul Electronic de Mediere a Muncii (CALLCEM) este al doilea program derulat de AJOFM. Aplicaţia dezvoltată e destinată tinerilor, fiind disponibilă de pe smartphone. "E o bază de date pentru tinerii care doresc să-şi găsească un loc de muncă. Am creat această bază de date, pentru a acoperi cât mai bine zona de intermediere a locurilor de muncă", a punctat directorul AJOFM.
Val