Ion Balint, cunoscut ca Nuţu Cămătaru, era angajat, la momentul reţinerii sale în noul dosar, ca director de imagine la o firmă de materiale de construcţii, iar fratele său, Vasile Balint, de meserie muncitor, nu avea loc de muncă, se menţionează în rechizitoriul procurorilor DIICOT.
Conform rechizitoriului, Nuţu Cămătaru era, la momentul la care a fost ridicat de către anchetatori, „director de imagine la SC Doremit SRL”. Potrivit aceluiaşi document, Nuţu Cămătaru are 10 clase, este căsătorit, recidivist şi nu a recunoscut faptele de care este acuzat. La rândul său, fratele lui Nuţu, Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, este muncitor, însă nu era angajat la momentul reţinerii. Sile Cămătaru are, spun procurorii, opt clase, nu este căsătorit şi are şase copii, dintre care patru sunt minori. Nici acesta nu a recunoscut acuzaţiile formulate, pe numele său, de către anchetatori. Fiul cel mare al lui Sile Cămătaru, Mario Balint, în vârstă de 22 de ani, deferit justiţiei în stare de libertate în acelaşi dosar, este menţionat în rechizitoriu ca fiind student în anul III la Universitatea „Dimitrie Cantemir” Bucureşti, nu este căsătorit, nu are antecedente penale şi, la fel ca tatăl lui, nu a recunoscut nici o acuzaţie. Tot în rechizitoriul DIICOT se precizează că Marian Bucur, zis Cenuşă, unul dintre liderii grupării Sportivilor, are 12 clase, iar ocupaţia lui este de translator de limbă germană. Acesta nu avea loc de muncă, este căsătorit şi nu şi-a recunoscut faptele. Un „locotenent” al grupării Sportivilor, Eugen Pârvan, alias Pitbull Mic, are 12 clase şi este pensionat pe caz de boală, spun procurorii DIICOT.
Peste 50 de persoane trimise în judecată
Nuţu şi Sile Cămătaru au fost trimişi în judecată, împreună cu alţi 52 de membri ai clanurilor „Cămătarii” şi „Sportivii”, fiind acuzaţi de procurorii DIICOT de şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat