Sute de arbori din plantaţia de conifere situată în incinta Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladmirescu” de la Dobriţa vor fi tăiaţi, masa lemnoasă urmând a fi vândută la licitaţie. Conducerea spitalului spune că brazii s-au îmbolnăvit, existând pericolul să fie afectată întreaga suprafaţă de aproximativ 9 hectare de pădure.
Aproximativ 450 de arbori din plantaţia de conifere a spitalului de la Dobriţa s-au uscat, rupt sau dezrădăcinat. În urma unei evaluări făcute de către o comisie din cadrul Ocolului Silvic Runcu, s-a constatat că brazii au fost afectaţi de o boală, singura soluţie fiind tăierea acestora, în caz contrar riscându-se afectarea întregii păduri, în suprafaţă de circa 9 hectare. Cu aprobarea consilierilor judeţeni, arborii bolnavi vor fi tăiaţi şi valorificaţi. Managerul spitalului de la Dobriţa spune că nu ar fi acceptat să fie tăiaţi brazii, dacă nu exista această problemă. „Ocolul Silvic a făcut o evaluare şi ni s-a spus că riscăm să pierdem toată pădurea în condiţiile în care nu vor fi tăiaţi arborii bolnavi. Eu, în calitate de manager, nu mi-aş fi asumat niciodată răspunderea de a tăia brazii în condiţiile în care nu exista această problemă. Suprafaţa de teren din incinta spitalului se ridică la aproximativ 18 hectare, din care circa jumătate o reprezintă pădurea de conifere. Indiferent de problemele financiare pe care le-ar fi avut vreodată spitalului, nu aş fi fost de acord cu tăierea brazilor, dacă nu erau bolnavi. Aici pădurea are un rol deosebit de important în tratarea pacienţilor. E vorba de ozonificarea aerului”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul spitalului de la Dobriţa.
Sute de arbori din plantaţia de conifere situată în incinta Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladmirescu” de la Dobriţa vor fi tăiaţi, masa lemnoasă urmând a fi vândută la licitaţie. Conducerea spitalului spune că brazii s-au îmbolnăvit, exi