Peste 20 de posturi de poliţie din judeţ au nevoie de reparaţii. Doar sponsorizările au mai rezolvat din probleme.
Posturile de poliţie din mediul rural reprezintă o problemă fără soluţie pentru Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Neamţ. Ministerul nu a alocat bani pentru lucrări de reparaţii, astfel încât reprezentanţii IPJ Neamţ au bătut pe la mai multe uşi, în încercarea de a găsi fonduri pentru ca posturile de poliţie să nu devină total nefuncţionale. Anul trecut, 22 de posturi şi trei secţii de poliţie aveau nevoie urgentă de reparaţii la acoperiş, iar lucrările erau estimate la aproape 2.000.000 de lei. Dacă la unele clădiri au fost făcute intervenţii, la altele timpul şi-a spus cuvântul.
“Cred că avem mult mai multe posturi cu probleme acum. Sunt clădiri construite din anii 1950, 1960, la care nu s-au făcut lucrări, iar acest lucru se cunoaşte. Dar avem şi cazuri, cum este la secţia Dulceşti, unde s-a intervenit şi acum totul e în regulă. Dar este dificil, fiindcă nouă ministerul nu ne dă bani, iar autorităţile locale nu pot investi în imobile care nu le aparţin. Era, la un moment dat, o discuţie despre darea în administrare a sediilor de poliţie către autorităţile locale, pentru a exista pârghii legale în acest sens. Pot să vă spun că vorba «omul sfinţeşte locul» s-a adeverit perfect în cazul nostru. Acolo unde şefii de post şi şefii de secţii sunt gospodari, acest lucru se vede şi sediile arată bine”, a afirmat comisarul şef Paul Tablan, inspectorul şef al IPJ Neamţ. Adică au fost şefi de post sau de secţii care au obţinut sponsorizări pentru amenajarea sediilor, astfel încât birourile să arate decent.
Printre sediile care au nevoie de fonduri pentru reparaţii se numără Moldoveni, Gherăeşti, Poienari, Bahna, Icuşeşti, Secuieni şi Valea Ursului, dar şi Oniceni şi Tămăşeni, care sunt şi cele mai afectate. Valoarea totală a lucrărilo