Sute de locuri vor rămâne neocupate în liceele din judeţ, însă în continuare sunt unităţi de învăţâmânt sau specializări la care admiterea se face cu medii mult peste 9.
Sunt nouă specializări la unităţile de învăţământ liceal din judeţ pentru care au optat absolvenţi de clasa a VIII-a cu media de admitere 10, însă, la polul opus, şi 53 la care s-a intrat cu mai puţin de 5 (3,52 ultima medie). Liceele cu renume îşi selectează în continuare elevii cel mai bine pregătiţi, dacă media de admitere poate fi un foarte bun barometru.
La Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, la matematică-informatică/bilingv (o clasă) prima medie de admitere a fost 10,00, ultima - 9,66. La clasa de matematică – informatică, două clase, la acelaşi liceu, s-a intrat cu medii între 9,88 – 9,30. Tot profilul real, şi tot matematică – informatică, dar la Liceul Teoretic „Petre Pandrea” din Balş, prima medie de admitere a fost 9,99, iar ultima – 9,24. A patra în top este specializarea matematică – informatică (116 locuri) de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu”, unde au ajuns elevii cu medii de admitere între 10,00 – 9,20. Elevi foarte buni, între 9,00 – 10,00, sunt şi în cele patru clase, tot de matematică – informatică, de la Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina. Clasa de filologie cu cei mai buni elevi din judeţ va fi la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Caracal, unde cea mai mare medie de admitere a fost 9,70, iar cea mai mică – 9,03.
Sistemul de repartizare computerizată a creat, probabil, şi surprize. Astfel, la Colegiul Naţional „A.I. Cuza” Corabia primul admis la matematică – informatică a fost un elev de nota 10,00, însă cel care a ocupat ultimul loc în cea de-a doua clasă a intrat cu doar 5,45. Aceeaşi unitate de învăţământ a înregistrat o situaţia aproape similară la ştiinţe ale naturii (87 de locuri), unde prima medie este 10,00, iar ultima – 5,77. @