Conform datelor și rapoartelor oficiale, ploile abundente căzute în primele şase luni al acestui an au provocat, la nivel judeţului Sălaj, pagube materiale de aproape 9 miliarde de lei. Potrivit unui raport al al Sistemului de Gospodărire al Apelor (SGA) Sălaj, prezentat în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural, din cauza fenomenelor hidrometeorologice periculoase, care au fost înregistrate în perioada 31 martie – 6 aprilie, respectiv în perioada 6 – 14 iunie 2013, 32 de localităţi din Sălaj aflate în zona cursurilor râurilor Crasna, Someş şi Barcău au fost afectate de inundaţii, pagubele totale înregistrate fiind de 8,9 miliarde de lei.
Conform raportului SGA, inundaţiile sunt cauzate şi ca urmare a vechimii mari a lucrărilor hidrotehnice de regularizare şi îndiguire existente, majoritatea fiind în jurul termenului limită a duratei normale de exploatare necesitând lucrări de stabilizare la albii respectiv decolmatări dar şi din cauza lipsei utilajelor necesare pentru întreţinerea şi reabilitarea cursurilor de apă. Conform datelor și rapoartelor oficiale, ploile abundente căzute în primele şase luni al acestui an au provocat, la nivel judeţului Sălaj, pagube materiale de aproape 9 miliarde de lei. Potrivit unui raport al al Sistemului de Gospodărire al Apelor (SGA) Sălaj, prezentat în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural, din cauza fenomenelor hidrometeorologice periculoase, care au fost înregistrate în perioada 31 martie – 6 aprilie, respectiv în perioada 6 – 14 iunie 2013, 32 de localităţi din Sălaj aflate în zona cursurilor râurilor Crasna, Someş şi Barcău au fost afectate de inundaţii, pagubele totale înregistrate fiind de 8,9 miliarde de lei.
Conform raportului SGA, inundaţiile sunt cauzate şi ca urmare a vechimii mari a lucrărilor hidrotehnice de regularizare şi îndiguire existente, majoritatea fiind în jurul termenului limită a duratei normale d