Pasionatii intr-ale gatitului din Baia Mare si-au dat intalnire ieri dupa-masa, 27 iulie, cu doi cunoscuti bucatari, Antonio Passarelli si Petru Buiuca. Specialistii le-au testat cunostintele in domeniu, dar si indemnarea in bucataria mobila amplasata in Centrul Vechi, cei mai buni baimareni fiind rasplatiti la final cu un sort de bucatarie, semn ca au fost remarcati.
Retele pregatite in cadrul primei zile ale caravanei “Pofteste si Gateste” organizate de Lidl si inclusa in programul manifestarii “Vara baimareana” au fost pe cat de apetisante pe atat de simplu de gatit. Aperitive cu mascarpone si hrean, realizate de Antonio Passarelli, tortilla cu pui, muschi de porc cu sos de bere a la Petru si un desert pe baza de crema de iaurt dupa o reteta semnata de Petrisor Tanase, acestea au fost preparatele cu care bucatarii i-au ademenit pe trecatori.
Pentru realizarea lor, maestrul Antonio Passarelli si Petru Buiuca, castigatorul primei editii MasterChef, au avut nevoie de ajutorul celor din public, care nu s-au sfiit sa isi masoare talentul cu cei doi.
“Eu sunt pasionata de tot ce inseamna bucatarie. Imi place sa gatesc mai ales din bucataria romaneasca traditionala ”, a marturisit Lacrimioara Fanatean, imediat dupa participarea la show.
Multumiti de prestatie au fost la final si cei doi specialisti care au apreciat atat curajul unora, dar mai ales dorinta de a afla cat mai multe dintre secretele bucatariei. “ Mi-a placut ca foarte multi oameni din Baia Mare vor sa gateasca, stiu sa gateasca si au o pasiune foarte mare pentru acest lucru”, a spus Petru.
“ Eu cunosc bine Baia Mare. Am lucrat aici, am prieteni si chiar ii povesteam lui Petru cat e de frumoasa lumea in acest oras”, a completat Antonio Passarelli.
Mai timizi, unii dintre participantii la “Vara baimareana” s-au multumit cu privitul de la