Primul hamburger făcut din carne de vită produsă artificial în laborator îşi pregătește intrarea pe piaţă.
Preţul unui astfel de preparat este însă de domeniul fanteziei, acesta costând nici mai mult nici mai puțin decât…290.000 de euro!
Primul hamburger făcut cu carne de vită produsă artificial va fi servit la un restaurant exclusivist din Londra, săptămâna viitoare, cu un preţ “inaugural” de 250.000 de lire sterline (290.000 de euro).
Acestă sumă uriaşă de “pornire” simbolizează însă banii investiţi pentru producerea, în regiune, a prototipului hamburgerului artificial.
Cu o greutate de 142 de grame, chifteaua hamburgerului a fost produsă în laborator de echipa profesorului Mark Post, care a creat-o.
Carnea sintetică din care este produs hamburger-ul provine din celule stem de vacă, reproduse în eprubetă
Mark Post, care este profesor la Universitatea Maastricht, crede că producerea artificială a hranei ar putea rezolva pe viitor problemele din industria cărnii.
“În prezent, folosim 70% din capacitatea noastră agricolă pentru a produce carne de bovine. Este nevoie de o alternativă. Dacă nu facem ceva, carnea va deveni un aliment foarte scump, un aliment de lux“,
a explicat profesorul.
În cel mult șase săptămâni, noul produs ar putea ajunge pe rafturile supermarket-urilor, potrivit jurnaliștilor de la Daily Mail.
Sursa info: www.rtv.net
Sursa foto: www.theswash.com
Primul hamburger făcut din carne de vită produsă artificial în laborator îşi pregătește intrarea pe piaţă.
Preţul unui astfel de preparat este însă de domeniul fanteziei, acesta costând nici mai mult nici mai puțin decât…290.000 de euro!
Primul hamburger făcut cu carne de vită produsă artificial va fi servit la un restaurant exclusivist din Londra, săptămâna viitoare, cu un preţ “inaugural” de 250.000 de lire sterline (290.0